Wednesday 3 November 2010

Pull & Bear

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ WATSON
Εμπνευσμένη από την ατμόσφαιρα των μυθιστορημάτων του Sherlock Holmes, του διάσημου ντετέκτιβ που δημιούργησε το 1887 ο Sir Arthur Conan Doyle, αυτή η κολεξιόν της Pull & Bear ξαναζεί το παραδοσιακό εγγλέζικο “look gentleman” εκεί στα τέλη του 19ου αιώνα. Το στυλ αυτό χρησιμοποιεί κλασικά υφάσματα, όπως τα τουίντ του πρίγκηπα Harris, με σαφώς ανδρικές επιρροές. Παντελόνια ιππασίας, σακάκια ασορτί με γιλέκα, ίσιες φούστες και ψευδοσουέτ δημιουργούν διακριτικά κοντράστ. Κυριαρχούν τα φθινοπωρινά χρώματα όπως το πορτοκαλί φλαμέ και το πράσινο της εξοχής. Παρόντα επίσης τα floral μοτίβα,  μικρά και μεγάλα, σε απαλούς κρεμ τόνους μακιγιάζ που έρχονται σε αντίθεση με έντονα μπλε πετρόλ.
BONNIE AND CLYDE
Η γκανγκστερική ταινία του 1967 “Bonnie and Clyde”, αφηγείται τη ζωή δύο ληστών που ερωτεύονται και διασχίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, από τη Δύση ως το Νότο, αφήνοντας πίσω τους νεκρούς και εγκλήματα. Η ιστορία τοποθετείται στη δεκαετία του 30, στην περίοδο της ποτοαπαγόρευσης και είναι ένα αυθεντικό “road movie” που μας άφησε μια σημαντική αισθητική κληρονομιά. Εμπνευσμένη από αυτήν, η Pull & Bear δημιουργεί μια κολεξιόν με απλά σχήματα και ρομαντικές λεπτομέρειες. Παντελόνια σωλήνας, παλτά ντουμπλ-φας, συνδυασμούς τουίντ και ψαροκόκαλο σε φούστες και φορέματα, πλεκτά σε απαλούς τόνους, διακριτικά ζακάρ, μπλουζάκια και πουκάμισα με δίχρωμες ρίγες, floral μοτίβα ζωγραφισμένα στο χέρι σε  μαύρο φόντο… Με λίγα λόγια, ένα απλό αλλά δυνατό look. Όσο για τα χρώματα, ποικίλλουν από τα graffiti γκρι έως τα smoky φιμέ με κόκκινες πινελιές.
LOVE STORY
Το “ Love story” που θεωρείται η πιο ρομαντική ταινία όλων των εποχών, γυρίστηκε στα 1970 από τον Arthur Hiller. Το σκηνικό, αφορά στη φοιτητική ζωή εκείνης της περιόδου, όπως και τα χρώματα και τα πατρόν της εποχής. Παντελόνια καμπάνα, μακριές φούστες, γούνινα παλτά, μπουφάν και δερμάτινα σορτς σε απαλό μουσταρδί και μπορντώ. Ανάλαφρα υφάσματα για φορέματα και πουκάμισα με μεγάλα σταμπωτά λουλούδια, ασύμμετρες ρίγες ή καρώ σε σκούρους τόνους.
PIN UP GRANNY
Σιλουέτες που εμπνέονται από τη δεκαετία του 50 και συνδυάζονται με τις επιρροές της ρετρό μαθητριούλας. Τονισμένη μέση, full skirts και αδέξιες λεπτομέρειες. Ντελικάτα, τουίντ υφάσματα που αναμιγνύονται με παιχνιδιάρικες στάμπες όπως ζωάκια, αντικείμενα και μικροσκοπικά λουλούδια… Έτσι προκύπτει μια ελκυστική κολεξιόν με έντονο χαρακτήρα vintage. Αξιοσημείωτες λεπτομέρειες, οι δαντελένιες μπορντούρες σε κρεμ και ανοικτούς γαλάζιους τόνους που συνδυάζονται με ανδρικά υφάσματα όπως μάλλινα ή πετσετέ ζέρσεϊ. Κοραλλί και γαλαζοπράσινα χρώματα κυριαρχούν σε γκρι φόντο.

MONTGOMERY HIGH SCHOOL
Αυτό το κολλέγιο άνοιξε στα 1958 στη Σάντα Ρόσα (Καλιφόρνια), και αποτελεί πηγή έμπνευσης για την Pull & Bear, που δημιουργεί μια casual και ανέμελη κολεξιόν για εφήβους: πανωφόρι τύπου μοντγκόμερι με διπλή σειρά κουμπιών, εφαρμοστά πατρόν στυλ ρετρό, pinafore dresses, ψηλοκάβαλα παντελόνια, μικρά ζακάρ ή πουκάμισα με μεγάλα καρώ. Συνοδεύονται με μάλλινα καλσόν ή καλτσάκια.

No comments: