Tuesday 30 November 2010

Ιστορία...οι πριγκίπισσες

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα κινηματογραφικό στούντιο στο Μπέρμπανκ το οποίο δημιουργούσε όμορφα παραμύθια για νεράιδες και πριγκίπισσες. Τώρα όμως το... παραμύθι έφτασε στο τέλος του, αφού η Walt Disney αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή ταινιών σχετικές με πριγκίπισσες. Η τελευταία ταινία θα είναι η ιστορία της Ραπουνζέλ και μετά... τέλος.

Η πρώτη ανάλογη ταινία δημιουργήθηκε το 1937 με τη «Χιονάτη». Την περασμένη Τετάρτη το στούντιο ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε την ιστορία της Ραπουνζέλ και αυτό θα είναι το τελευταίο παραμύθι που θα παρουσιάσει η εταιρεία, όπως δημοσιεύουν οι Los Angeles Times.

«Οι ταινίες και τα είδη κάνουν τον κύκλο τους», δήλωσε ο επικεφαλής του στούντιο Pixar Animation Studios , Ed Catmull. «Υπάρχει πάντα προοπτική για κάτι καινούργιο γιατί κάποιος θα έχει μια νέα έμπνευση και κάτι καινούργιο να παρουσιάσει, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε άλλα μιούζικαλ ή νεράιδες». Πραγματικά οι επικεφαλής του στούντιο πάγωσαν δύο ακόμη παρόμοιες ταινίες που είχαν στα σκαριά τη «Βασίλισσα του Χιονιού» και τον «Τζακ και η Φασολιά».

Πρόκειται για τεράστιας σημασίας αλλαγή πλάνων για την εταιρεία καθώς ένα κάστρο νεράιδας είναι σήμα-κατατεθέν για τα θεματικά πάρκα της Walt Disney, ενώ υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία διαφήμισης και μάρκετινγκ στηριγμένη στους χαρακτήρες νεράιδων και πριγκιπισσών.

Sunday 28 November 2010

Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

  Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΤΕΡ ΚΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΟΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

    Φαν του Χάρι Πόττερ...Επιτέλους ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε!!!Το πρώτο μέρος της 7ης και τελευταίας ταινίας του αγαπημένου μας
μάγου "Ο Χάρι Πόττερ και οι κλήροι του θανάτου",έκανε την πρεμιέρα του στην Αγγλία  στις 11.11και στην Ελλάδα λίγες μέρες πριν στις 18.11!
Όσοι απο εσάς δεν είχατε την ευκαιρία να ταξιδέψετε στον μαγικό κόσμο της Ρόουλινγκ μάθετε μερικά πράγματα για την πρεμιέρα της ταινίας στην Ελλάδα και την Αγγλία!!!
 
   ΛΟΝΔΙΝΟ 11.11
   Στο Λέσεστερ του Λονδίνου έγινε η πρότελευταια πρεμιέρα ταινίας του αγαπημένου μας μάγου...9 χρόνια μετά την πρώτη ταινία
"Ο Χάρι Πόττερ και η φιλοσοφική λίθος",οι fans παραμένουν χιλιάδες.Πολλοί μάλιστα είχαν κατασκηνώσει μέρες πριν εκεί για να έχουν
καλύτερη θέση και να μην χάσουν την ευκαιρία να πάρουν άλλο ένα αυτόγραφο για τη συλλογή τους.
Ο (αγαπημένος μας!!!) Daniel Radcliffe δήλωσε οτι δεν θα άντεχε να κάνει κι άλλη ταινία υποδιώμενος το Χάρι Πόττερ καθώς
 «Είναι πολλά δέκα χρόνια να περάσεις υποδυόμενος έναν και μόνο χαρακτήρα!».
Η Emma Watson επίσης είπε οτι δεν θα ήθελε να υποδηθεί ξανά την Ερμιόνη«Αισθάνομαι ότι είπα αντίο στην Ερμιόνη, την αφήνω πίσω.
Μου φαίνεται περίεργο να ξαναυποδυθώ αυτόν τον ρόλο.»
Οι ηθοποιοί κρατούσαν μικρά αναμνηστικά απο τους ρόλους τους.Ο Radcliffe κράτησε τα γυαλιά του Potter,
ενώ η Helena Bonham Carter, που υποδύεται την Bellatrix Lestrange, κράτησε το κασελάκι με τα απαίσια δόντια που φορούσε!
 
  ΕΛΛΑΔΑ 18.11
  Οι φανς του Χάρι Πόττερ ήταν εκατοντάδες και στην χώρα μας!!!Οι περισσότεροι που παρακολούθησαν την ταινία, δηλώνουν οτι
δεν ήθελαν να τελειώσει!!!Πολλοί είπαν μάλιστα οτι ξεπέρασε τις προσδοκίες τους κατα πολύ και οτι ήταν η καλύτερη απο όλες τις προηγούμενες!
Τα εφέ ήταν μαγευτικά,οι ερμηνείες των ηθοποιών αξιέπαινες και η αγωνία υπαρκτή καθ'όλη τη διάρκεια της ταινίας!
Με ανυπομονησία περιμένουμε το δεύτερο μέρος,για το οποίο το ομώνυμο βιβλίο,έχει βάλει τον πύχη πολύ ψηλά.
                                                                                                                            

                                                                      Μάγδα

Saturday 27 November 2010

charts

Rock Chart
1
Linkin Park - Waiting for the End 
2
Kings Of Leon - Radioactive 
3
Bon Jovi - What Do You Got? 
4
30 Seconds To Mars - Closer To The Edge 
5
The Script - For The First Time 
6
The Pretty Reckless - Just Tonight
7

Kid Rock - Born Free 
8
Kashmir - Pursuit Of Misery
9
Ready To Start - Arcade Fire
10
Lexicon Project - Χειμώνας


Hit List Hellas

1
Miley Cyrus - Who Owns My Heart 
2
B.O.B. feat. Hayley Williams - Airplanes 
3
Far East Movement feat. The Cataracs & Dev - Like A G6
4
Katy Perry - Firework 
5
Rihanna - Only Girl (In The World) 
6
Θηρίο feat. Κώστας Μαρτάκης - Αυτό που ζητάς
7
Eminem feat. Lil Wayne - No Love 
8
Selena Gomez & The Scene - A Year Without Rain
9
Justin Bieber - U Smile 
10

Shakira feat. Dizzee - Loca 
11
30 Seconds To Mars - Closer To The Edge 
12
Tinie Tempah feat. Eric Turner - Written In The Stars 
13

Pink - Raise Your Glass 
14
Usher feat. Pitbull - Dj Got Us Fallin' In Love 
15
Έλενα Παπαρίζου - Γύρνα με στο χτες
16
Ke$ha - take It Off 
17
Playmen & Alceen - Feel Your Love
18
Linkin Park - Waiting For The End
19
Enrique Iglesias feat. Nicole Scherzinger - Heartbeat 
20
Bruno Mars - Just the Way You Are 
US Top 20
1
Rihanna - Only Girl (In The World) 
2
Pink - Raise Your Glass 
3
Far East Movement feat. The Cataracs, Dev - Like A G6 
4
Nelly - Just A Dream
5
Katy Perry - Firework 
6
Bruno Mars - Just The Way You Are 
7
Cee Lo Green - F.U. 
8
Usher feat. Pitbull - DJ Got Us Fallin' In Love 
9
Taio Cruz - Dynamite 
10
Flo Rida feat. David Guetta - Club Can't Handle Me 
11
Mike Posner - Please Don't Go 
12
Enrique Iglesias feat. Pitbull - I Like It 
13
Chris Brown feat. Tyga & Kevin McCall - Deuces
14
Eminem feat. Rihanna - Love The Way You Lie 
15
Nicki Minaj - Right Thru Me
16
Taylor Swift - Mine 
17
Kanye West feat. Pusha T - Runaway 
18
Ke$ha - Take It Off 
19
B.O.B. feat. Hayley Williams - Airplanes 
20
Yolanda Be Cool - We No Speak Americano

Οι αστικοί μύθοι και η ιστορία τους.

"Αυτός που θέλει να διακρίνει την αλήθεια από το ψέμα πρέπει να έχει επαρκή ιδέα περί του τι είναι αλήθεια και ψέμα".
Μπαρούχ Σπινόζα.
Οι αστικοί μύθοι, είναι ιστορίες που διαδίδονται στο ευρύ κοινωνικό σύνολο, από στόμα σε στόμα. Άλλοτε βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα αλλά διανθισμένες ανάλογα με το σκοπό που έπρεπε να εξυπηρετήσουν ή για να είναι σύμφωνες με τις παραδόσεις ενός τόπου. Άλλοτε δημιουργήματα της φαντασίας κάποιου, που διαδόθηκαν και με τον καιρό απέκτησαν διαστάσεις αληθινές. Παλαιότερα αφορούσαν κυρίως φαντάσματα, ηρωικές πράξεις, μιλούσαν για ακέφαλους καβαλάρηδες. Στην σύγχρονη εποχή, οι αστικοί μύθοι έχουν μεταλλαχθεί και βασίζονται κυρίως στην παραπληροφόρηση, πολλές φορές μάλιστα χρησιμοποιούνται ακόμα και για στοχευμένες επιθέσεις μεταξύ ανταγωνιστικών εταιρειών.

Μύθοι & Θρύλοι

Ο "μύθος", όπως ακριβώς το λέει και η λέξη, είναι μια φανταστική ιστορία, που το περιεχόμενο της δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Μπορεί βέβαια να εμπλουτιστεί με διάφορα στοιχεία που προσανατολίζουν σε μια αληθοφάνεια, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Είναι παραμύθι.
Στην περίπτωση του "θρύλου", έχουμε να κάνουμε με αληθινά γεγονότα τα οποία με την πάροδο του χρόνου τροποποιήθηκαν, εμπλουτίστηκαν, έγιναν μεγαλειώδη και απέκτησαν ακόμα και παραδειγματικό χαρακτήρα, είτε προς αποφυγή, είτε προς μίμηση.
Η ιστορία είναι γεμάτη από "μύθους" και από "θρύλους". Ιστορίες που ακόμα και σήμερα που ζούμε στην εποχή του ρεαλισμού και της εύκολης πρόσβασης στη γνώση, εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν και σε πολλές περιπτώσεις εκλαμβάνονται ως αληθινοί. Ο βασιλιάς Αρθούρος και το Κάμελοτ είναι ένα κλασσικό παράδειγμα "μύθου", που στη συνείδηση του κόσμου έχει περάσει ως αλήθεια. Μια ιστορία που ενισχύθηκε κατά την περίοδο της προεδρίας John F. Kennedy, καθώς έπρεπε να πλασαριστεί η κυβέρνηση, ως αυτή η οποία θα επέφερε τις αξίες του Κάμελοτ (δικαιοσύνη, ειρήνη, ισότητα, ανεξιθρησκία), στην τότε ταραγμένη από φυλετικούς αγώνες κοινωνία των Η.Π.Α. Η «Ιλιάδα» είναι ένα επίσης τρανό παράδειγμα μιας "θρυλικής" ιστορίας, που βασίστηκε σε πραγματικά γεγονότα, αλλά η φαντασία του Ομήρου και οι προσθήκες των τροβαδούρων που την διαιώνισαν, την έκθεσαν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αιτιολογήσει και να εξυμνήσει τους Έλληνες, που στην πραγματικότητα στράφηκαν κατά των Τρώων για καθαρά επεκτατικούς λόγους και για τον έλεγχο του Εύξεινου Πόντου.

Σήμερα η γένεση ενός αστικού μύθου ή θρύλου, είναι εξαιρετικά απλή υπόθεση. Αρκεί μια ιδέα, ένα γεγονός, ένας σκοπός και ο καθορισμός της στοχευόμενης ομάδας όπου η ιστορία θα βρει πρόσφορο έδαφος να διαδοθεί, να σχολιαστεί, να αναπτυχθεί και να ενσωματωθεί στη συλλογική κοινωνική μνήμη.

Παρακάτω, σας παρουσιάζω μερικούς από τους πιο γνωστούς αστικούς μύθους.

1. Bad medicine
Ένας νεαρός ετοιμαζόταν να επισκεφθεί την φίλη του στην οικεία της. Προηγουμένως πέρασε από ένα φαρμακείο για να προμηθευτεί προφυλακτικά. Ο φαρμακοποιός βλέποντας την αμηχανία του αγοριού έκανε μερικά αστεία μαζί του για να «σπάσει τον πάγο». Αργότερα όταν πήγε σπίτι της φίλης του και χτύπησε την πόρτα, του άνοιξε ο πατέρας της κοπέλας. Ήταν ο ίδιος ο φαρμακοποιός!

2. Τι πίνεις και δεν μας δίνεις
Ένα ζευγάρι βρισκόταν στο πρώτο στάδιο της γνωριμίας και απολάμβανε μία τρυφερή βραδιά στην κρεβατοκάμαρα. Όταν ο άντρας ξύπνησε ήταν νύχτα ακόμη. Διψούσε αλλά ευτυχώς για αυτόν δίπλα στο κομοδίνο υπήρχε ένα ποτήρι νερό. Το ήπιε και συνέχισε τον ύπνο του. Το πρωί όταν σηκώθηκε βρήκε την γυναίκα αναστατωμένη. Την ρώτησε τι συμβαίνει και αυτή του είπε οτι δε μπορούσε να βρει το ποτήρι που βάζει μέσα τους φακούς επαφής.

3. Classic Urban Legend I
Ένας άνδρας γνώρισε μια ευπαρουσίαστη γυναίκα σε μπαρ και προσφέρθηκε έπειτα από μερικές ώρες να την πάει σπίτι. Το απόγευμα του είπε ότι είχε βιαστεί πριν δυο χρόνια, αλλά το έχει ξεπεράσει πια και ήταν διατεθειμένη να κάνει σεξ μαζί του. Το επόμενο πρωί ξύπνησε αλλά αυτή είχε ήδη φύγει. Στο καθρέφτη του μπάνιου είχε γράψει ένα μήνυμα με το κραγιόν της: "Καλώς ήλθες στο κλαμπ μελών του AIDS".

4. Zombies from the crypt
Δυο φίλοι προκαλούν τον τρίτο της παρέας να πάει μόνος του σε νεκροταφείο. Αυτός δέχεται αλλά για να ξέρουν οτι πήγε έπρεπε να καρφώσει ένα μαχαίρι σε έναν τάφο. Τη άλλη μέρα τον βρήκαν νεκρό δίπλα στο μνήμα! Αποδείχθηκε πως άθελα του κάρφωσε με το μαχαίρι του και την καπαρτίνα που φορούσε και πέθανε από το σοκ αφού θεώρησε πως αναστήθηκε ο νεκρός.

5. Η τέφρα που έγινε σάλτσα
Oικογένεια που μετανάστευσε από την Ευρώπη στην Αμερική, λαμβάνει ένα μικρό κουτί που περιείχε μια γκρίζα σκόνη. Δεν υπήρχε κανένα σημείωμα αλλά φαντάστηκαν οτι η σκόνη θα ήταν ένα είδος σάλτσας. Έτσι το μαγείρεψαν αν και δεν ήταν γευστικός. Λίγες μέρες αργότερα έφτασε ένα νέο γράμμα από την Ευρώπη. Αναφερόταν ότι ο παππούς πέθανε και επιθυμία του ηταν να απλώσουν τη τέφρα του στη πατρίδα. Η τέφρα όμως είχε ήδη καταλήξει στα στομάχια.

6. Classic Urban Legend ΙΙ
Ένας άντρας γνωρίζει μια κοπέλα σε μπαρ. Καταλήγουν έπειτα από μερικές ώρες σπίτι του. Την επομένη μέρα ξυπνά γυμνός μέσα στη μπανιέρα με αρκετό πάγο. Στην κοιλιά του διακρίνει έντρομος μια τομή. Αποδείχθηκε πως η κατά τα άλλα μοιραία γυναίκα τον είχε ναρκώσει με ποτό και στη συνέχεια με την αρωγή γιατρών του αφαίρεσαν το νεφρό!

7. Η εκδίκηση του απατημένου
Το μυστήριο μόλις έχει ολοκληρωθεί, αλλά οι νεόνυμφοι δεν είναι γραφτό να μακροημερεύσουν ως ζευγάρι. Ο γαμπρός απευθύνεται στους παρευρισκόμενους τονίζοντας οτι κάτω απο κάθε θέση υπάρχει ένας φάκελος με μια φωτογραφία να δείχνει την νύφη σε τολμηρές σκηνές με άλλο άνδρα. Το γνώριζε ο απατημένος σύζυγος (λίγων ωρών) αλλά προτίμησε οι γονείς της νύφης να πληρώσουν προηγουμένως τα έξοδα του γάμου και όλοι οι συγγενείς και φίλοι να μάθουν την αλήθεια. Ο χωρισμός ήταν αναπόφευκτος και άμεσος.

8. Καφές και CD Rom
Ένας νεαρός επισκέφθηκε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών λίγες μέρες μετά την αγορά του PC του. Ο αθεόφοβος είπε στους υπεύθυνους του μαγαζιού, ότι ο υπολογιστής δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα παρά «μόνο που χάλασε η θήκη που είχε για τον καθημερινό καφέ του». Εννοούσε το CD Rom!

9. Η στοιχειωμένη γέφυρα
Το 1942 όταν οι Έλληνες είχαν κατατροπώσει τους Ιταλούς στον πόλεμο ένας βαριά τραυματισμένος Ιταλός στρατιώτης προσπαθούσε να ξεφύγει απο το χωριό Παντάνασσα στο Ρέθυμνο κρητης. Μάλιστα κατάφερε να φτάσει μέχρι μία γέφυρα, όμως για κακή του τύχη έπεσε πάνω σε έναν Κρητικό που τον σημάδευε με το όπλο του. Ο Ιταλός ζήτησε έλεος όμως εκείνος τον σκότωσε εν ψυχρώ. Από τότε την ιδια ημέρα καθε χρόνου ακουνται οι κραυγές και τα κλάματα απο το αδικοχαμένο φαντάρο.

10. Το θαύμα του Αγίου
Το παρακάτω γράμμα κυκλοφορούσε ευρέως μέσω email στο διαδίκτυο. «Άγιε μου Νεκτάριε πιστεύω σε σένα. Παρακαλούμε στείλε υγεία, χαρά και ευτυχία στην οικογένεια μας. Ο Αγιος Νεκτάριος είναι γιατρός και θεραπεύει αρρώστιες. Αυτό το γράμμα γράφτηκε στις 3/10/1995 και πρέπει να κάνει το γύρω του κόσμου. Μην το πετάς θα σου κάνει κακό. Ο Άγιος Νεκτάριος θα σε ανταμείψει σε 45 ημέρες. Γράψε το γράμμα 43 φορές και στείλτο σε γνωστά και άγνωστα πρόσωπα. Η κυρία Παπαδοπούλου το έσχισε και έχασε το παιδί της. Ο κύριος Ρίκος το έγραψε και κέρδισε το λαχείο! Πολλοί που το έγραψαν ανταμείφθηκαν. Άγιε Νεκτάριε πιστεύω σε σένα. Υγεία, χαρά και ευτυχία δώσε μου.»

11. SlaveMaster o «Αντεροβγάλτης»
Ο «Slavemaster» για ένα μεγάλο διάστημα σκορπούσε τον φόβο και τον τρόπο στο εξωτερικό. Επρόκειτο σύμφωνα με τις φήμες για έναν ανώμαλο βιαστή που απειλούσε τα υποψήφια θύματα του μέσω email. Κάποιοι υποστήριζαν μετά βδελυγμίας πως δεν επρόκειτο για φάρσα. «Ιf a guy by the name of SlaveMaster contacts you do not answer. He has killed 56 women that he has talked to on the internet. PLEASE SEND OUT TO ALL THE WOMEN ON YOUR BUDDY LIST . ALSO ASK THEM TO PASS THIS ON. He has been on Yahoo- Aol--Excite so far. This is no JOKE.!!!!!! AND PLEASE SEND THIS TO MEN TOO.......JUST IN CASE!!!!!!!!!!!!!!!!! Send to EVERY ONE YOU KNOW!!

Σύγχρονοι Ελληνικοί αστικοί μύθοι.

Από αυτό το παιχνίδι των αστικών μύθων, δεν θα μπορούσε να λείπει η Ελλάδα. Άλλωστε είναι γνωστό, ότι οι Έλληνες σαν λαός, έχουν μια τεράστια παράδοση σε «μύθους» και «θρύλους». Οι δε σύγχρονοι Έλληνες, έχουν επίσης αποδείξει πολλάκις, ότι είναι εύκολοι δέκτες διαφόρων μύθων και ακόμα καλύτεροι αναμεταδότες.

Οι πιο γνωστοί Ελληνικοί «αστικοί μύθοι», είναι οι εξής:

Η υπόθεση Hellenic Quest: η είδηση για την απόφαση χρήσης της Ελληνικής γλώσσας στους υπολογιστές του μέλλοντος. Μια ιστορία που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και εικάζεται ότι είναι αγνώστου προελεύσεως. Τα πραγματικά δεδομένα, έχουν ως εξής. Ο δημιουργός αυτής της ιστορίας, χρησιμοποίησε το CNN και την Apple Computers για να αποδώσει μια βαρύτητα στο θέμα. Σε κάποιες παραλλαγές αυτού του μύθου, νονός της ιδέας για την χρήση των αρχαίων Ελληνικών στους υπολογιστές, φέρεται να είναι ο Bill Gates της Microsoft. Ο περιβόητος υπολογιστής Ibycus, είναι ένας παλιός HP που χρησιμοποιήθηκε το 1980 για να επεξεργαστεί αρχαίες λέξεις (όχι μόνο Ελληνικές) που τα γράμματα τους μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στον beta code προκειμένου να εξυπηρετηθεί η εφαρμογή ASCII (American Standard Code for Information Interchange). Δεν υπάρχει καμία επίσημη βεβαίωση από καμία αρχή που μπορεί να στηρίξει τον μύθο με το Hellenic Quest project. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο, είναι η ανακρίβεια σχετικά με τον πρόεδρο της Apple John Sculley, που φέρεται να δηλώνει:
«Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμά εκμαθήσεως της Ελληνικής επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν’ αναπτύξει την δημιουργικότητα της, να εισάγει νέες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες από όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα ν’ ανακαλύψει».
Ο εν λόγω κύριος, διετέλεσε πρόεδρος της Apple από το 1983 έως και το 1993 οπότε και επέστρεψε ο μέχρι και σήμερα πρόεδρος της Apple και ένας εκ των ιδρυτών της, ο Steve Jobs. Σύμφωνα με τον μύθο, το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2003. Δέκα χρόνια μετά από την αποχώρηση του κυρίου Sculley από την εταιρεία.
Το αξιοσημείωτο με αυτόν τον μύθο, είναι ότι τον χρησιμοποίησε ακόμα και ο πρώην υπουργός παιδείας, ο κος Στυλιανίδης σε ομιλία του στην Παλαιά Βουλή στις 27/2/08, ξεσηκώνοντας την πανεπιστημιακή κοινότητα και τον τύπο.

Η υπόθεση με την Ελληνική γλώσσα, που δεν έγινε η επίσημη γλώσσα, άλλοτε των ΗΠΑ και άλλοτε των Ηνωμένων Εθνών, για μια ψήφο. Το ίδιο ισχυρίζονται για λογαριασμό τους, Γερμανοί, Ισπανοί και Γάλλοι. Δεν υπάρχει κανένα επίσημο στοιχείο, που να αποδεικνύει την ύπαρξη ψηφοφορίας για την επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ, που ήταν αρχής εξ’ αρχής η Αγγλική λόγω του ότι το τότε νεοσύστατο κράτος, βασίστηκε σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στα Αγγλοσαξονικά πρότυπα.

Ο αριθμός 666 στο γνωστό σε όλους μας σύστημα barcode και ο πραγματικός λόγος ύπαρξης του συστήματος τη στιγμή που έχει αποδειχτεί ότι αυτός ο αριθμός δεν υπάρχει στο συγκεκριμένο σύστημα. Αυτή η υπόθεση, είχε οδηγήσει ακόμα και σε διαδηλώσεις. Πολλοί μάλιστα εκείνη την περίοδο, είχαν φτάσει σε ακραία σημεία, αναζητώντας το 666 σε συσκευασίες, σε χαρτονομίσματα, σε ρούχα κλπ.

Είμαστε ευκολόπιστοι;

Την επόμενη φορά που θα έρθουμε αντιμέτωποι με μια «περίεργη» ιστορία, καλό θα είναι να την εξετάσουμε προσεκτικά πριν προχωρήσουμε στην διάδοση της. Σήμερα διαθέτουμε όλα εκείνα τα μέσα που μας επιτρέπουν, όχι μόνο να έχουμε άμεση πρόσβαση στην πληροφόρηση, αλλά και στην αναζήτηση στοιχείων που θα μας βοηθήσουν να αντισταθμίσουμε και να συγκρίνουμε τις πληροφορίες.

Πως να δείτε σε φωτογραφίες... φαντάσματα!

Ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την φωτογραφία από τις αρχές του 20ου αιώνα. Να σας ενημερώσω πριν βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα ότι δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία, ούτε κάποια διπλή έκθεση. Μοιάζει να υπάρχει ένα μεγάλο πρόσωπο ανάμεσα στον άντρα και την γυναίκα που υπάρχουν στην φωτογραφία. Παρόλα αυτά, πρόκειται για ένα κλασικό παράδειγμα παρειδωλίας. Η τάση δηλαδή του ανθρώπινου εγκέφαλου να ερμηνεύει διάφορα ερεθίσματα με βάση κάποια πρότυπα. Όπως να βλέπει ένα πρόσωπο, όταν δεν υπάρχει πρόσωπο.
Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε τι είναι στην πραγματικότητα αυτό που βρίσκεται ανάμεσα στο ζευγάρι. Για όσους/όσες δυσκολευτούν υπάρχει και μία ακόμα φωτογραφία, που παρουσιάζει αυτήν την οφθαλμαπάτη ακόμα πιο αναλυτικά.
Και εάν ακόμα δυσκολεύεστε, το "πρόσωπο" είναι στην πραγματικότητα ένα μικρό παιδάκι που κάθετε στα πόδια του πατέρα του!
http://www.psaxtiria.com/

Αξιοπερίεργα κτήρια απ' όλο τον κόσμο


Δείτε σε φωτογραφίες τα πιο παράξενα και αλλόκοτα κτίρια του κόσμου, μαζί με πληροφορίες για αυτά.

1. Ονομασία : The Crooked House | Τοποθεσία : Sopot, Poland



2. Ονομασία : Forest Spiral | Τοποθεσία : Darmstadt, Germany




3. Ονομασία : The Torre Galatea Figueres | Τοποθεσία : Spain



4. Ονομασία : Ferdinand Cheval Palace a.k.a Ideal Palace | Τοποθεσία : France



5. Ονομασία : The Basket Building | Τοποθεσία : Ohio, United States



6. Ονομασία : Kansas City Public Library | Τοποθεσία : Missouri, United States





7. Ονομασία : Wonderworks | Τοποθεσία : Pigeon Forge, Tennessee, United States



8. Ονομασία : Habitat 67 | Τοποθεσία : Montreal, Canada




9. Ονομασία : Cubic Houses | Τοποθεσία : Rotterdam, Netherlands



10. Ονομασία : Crazy House | Τοποθεσία : Vietnam





11. Ονομασία : Chapel in the Rock | Τοποθεσία : Arizona, United States



12. Ονομασία : Dancing Building | Τοποθεσία : Prague, Czech Republic



13. Ονομασία : Kettle House | Τοποθεσία : Texas, United States



14. Ονομασία : Manchester Civil Justice Centre | Τοποθεσία : Manchester, UK





15. Ονομασία : Manchester, UK | Τοποθεσία : Tokyo, Japan



16. Ονομασία : Mind House | Τοποθεσία : Barcelona, Spain




17. Ονομασία : Stone House | Τοποθεσία : Guimarães, Portugal



18. Ονομασία : Shoe House | Τοποθεσία : Pennsylvania, United States



19. Ονομασία : Weird House in Alps | Τοποθεσία : Alps



20. Ονομασία : The Ufo House | Τοποθεσία : Sanjhih, Taiwan





21. Ονομασία : The Hole House | Τοποθεσία : Texas, United States



22. Ονομασία : Ryugyong Hotel | Τοποθεσία : Pyongyang, North Korea




23. Ονομασία : The National Library | Τοποθεσία : Minsk, Belarus





24. Ονομασία : Grand Lisboa | Τοποθεσία : Macao



25. Ονομασία : Guggenheim Museum | Τοποθεσία : Bilbao, Spain



26. Ονομασία : Bahá’í House of Worship a.k.a Lotus Temple | Τοποθεσία : Delhi, India

 

 

10 Αξιοπερίεργα του ανθρώπινου εγκέφαλου!

10 Αξιοπερίεργα του ανθρώπινου εγκέφαλου!
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ίσως η πιο αξιοθαύμαστη κατασκευή της φύσης, μέσα από την εξέλιξη. Είναι το πολυπλοκότερο μέρος της ανθρώπινης ανατομίας, αλλά και αυτό για το οποίο γνωρίζουμε τα λιγότερα. Διαβάστε 10 από τα πιο αξιοπερίεργα που συμβαίνουν σε αυτό το μυστηριώδες όργανο:

1. Τα σήματα από το νευρικό σύστημα από και προς τον εγκέφαλο ταξιδεύουν με 350 χλμ/ώρα. Αυτό εξηγεί την γρήγορη αντίδρασή σας όταν θα νιώσετε τον ζεματιστό καφέ στα χείλη σας, ή την άμεση κραυγή όταν χτυπήσετε με το σφυρί το δάχτυλό σας αντί για το καρφί! Τα σήματα από όλο το σώμα από και προς τον εγκέφαλο τρέχουν πραγματικά πολύ γρήγορα, χωρίς να κόβουν ταχύτητα στις στροφές!

2. Ο εγκέφαλος παράγει σχεδόν το ίδιο ποσό ενέργειας όσο μια λάμπα των 10 watt. Μάλλον η κλασσική σκηνή των κινουμένων σχεδίων όπου μια λάμπα εμφανίζεται πάνω από το κεφάλι κάποιου που έχει μια καλή ιδέα, δεν είναι και τόσο εκτός πραγματικότητας. Ο εγκέφαλος δημιουργεί περίπου τόση ενέργεια ακόμα και κατά την διάρκεια του ύπνου.

3. Τα εγκεφαλικά κύτταρα μπορούν να αποθηκεύσουν 5 φορές το μέγεθος πληροφορίας μιας μεγάλης εγκυκλοπαίδειας. Οι επιστήμονες δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο πιο ακριβές νούμερο όσον αφορά την χωρητικότητα του εγκεφάλου, αλλά αν ο εγκέφαλός σας ήταν σκληρός δίσκος θα ήταν ένας ωραιότατος πανάκριβος σκληρός δίσκος χωρητικότητας από 3 έως και 1000 terabytes.

4. Ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί το 1/5 του οξυγόνου που παρέχει το αναπνευστικό σύστημα στο σώμα. Αν και το ποσοστό του βάρους του εγκεφάλου στον άνθρωπο είναι μόλις 2% της μάζας όλου του σώματος, ο εγκέφαλος καίει το 20% του οξυγόνου. Οι τεράστιες ανάγκες σε οξυγόνο σημαίνουν ταυτόχρονα και μεγάλο κίνδυνο του εγκεφάλου σε περιπτώσεις παρατεταμένης έλλειψης οξυγόνου. Αν ο εγκέφαλος δεν τροφοδοτηθεί με οξυγόνο για κάποια λεπτά, οι δυσάρεστες επιπτώσεις είναι μη-αναστρέψιμες εγκεφαλικές βλάβες, μέχρι και θάνατος.

5. Ο εγκέφαλος είναι πιο ενεργός το βράδυ. Η πρώτη και λογικότερη σκέψη θα ήταν ότι ο εγκέφαλος είναι πιο ενεργός την ημέρα, καθώς τότε το σώμα δέχεται περισσότερα ερεθίσματα, σκέφτεται, αντιδράει και κινείται. Κι όμως, όταν το σώμα πέφτει για ύπνο, ο εγκέφαλος δουλεύει περισσότερο. Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά εσείς μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχοι. Ο εγκέφαλός σας αν και θα δουλέψει σκληρότερα όταν θα κοιμάστε, θα βρει και τον χρόνο να δημιουργήσει τα όνειρα που θα δείτε.

6. Περισσότερο I.Q. περισσότερα όνειρα. Αν και δεν έχει ακριβώς επιβεβαιωθεί, επιστήμονες έχουν αυτήν την άποψη. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν βλέπετε αρκετά όνειρα μην ανησυχήσετε για το I.Q. σας! Τα όνειρα τα οποία είναι πραγματικής διάρκειας 2-3 δευτερολέπτων, αρκετές φορές δεν τα θυμόμαστε.

7. Οι νευρώνες του εγκεφάλου συνεχίζουν να αναπτύσσονται όσο μεγαλώνουμε. Αν και δεν αναπτύσσονται με τον ίδιο τρόπο όπως άλλοι ιστοί του σώματός μας, οι νευρώνες έχουν δυνατότητα ανάπτυξης. Το γεγονός αυτό δημιουργεί μια νέα διάσταση στις έρευνες ασθενειών του εγκεφάλου.

8. Οι πληροφορίες ταξιδεύουν σε διαφορετικές ταχύτητες ανάλογα με τον τύπο του νευρώνα. Υπάρχουν διαφορετικοί νευρώνες, με δυνατότητα ταχύτητας μεταφοράς πληροφορίας από 1 μέχρι 100 μέτρα το δευτερόλεπτο.

9. Τα 4/5 του εγκέφαλου είναι νερό! Αν είχατε την εντύπωση ότι ο εγκέφαλος είναι απλώς μια δαιδαλώδης γκρι μάζα ιστών που έχετε δει σε διάφορα ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση ή σε βιβλία, κάνετε λάθος. Ο ζωντανός εγκέφαλος είναι μια ροζ, υγρή σαν ζελέ μάζα, λόγω του μεγάλου ποσοστού αίματος και νερού που περιέχει.

10. Ο ίδιος ο εγκέφαλος δεν νιώθει πόνο. Αν και ο εγκέφαλος είναι το όργανο που σας κάνει να αντιλαμβάνεστε τον πόνο όταν τραυματιστείτε, ο ίδιος ο εγκέφαλος σαν όργανο, δεν έχει υποδοχείς πόνου. Αυτό σημαίνει ότι όταν έχετε πονοκέφαλο, στην πραγματικότητα νιώθετε τον πόνο των ιστών που περιβάλλουν τον εγκέφαλο.


http://www.rotise.gr/arthra/emfanisi/10-axioperierga-toy-anthropinoy-egkefaloy.html#ixzz16U4Jsc5F

Μικρά cheese cake της στιγμής

μικρά cheese cake με πτι- μπερ
Ατομικά cheese cake με φρούτα σε βάση πτι- μπερ.
ΥΛΙΚΑ
Χρόνος προετοιμασίας 20΄
Για 24 τεμάχια.

Για τις βάσεις:
1 πακέτο ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
200g μαλακή μαργαρίνη αλατισμένη
50ml κονιάκ (5 κουταλιές της σούπας)

Για την κρέμα:
150g φρέσκο τυρί κρέμα
40g άχνη ζάχαρη (4 κουταλιές της σούπας)
300ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
βανίλια σκόνη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάση:
1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα με έναν πλάστη
2. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι
3. Συμπληρώνουμε στη μαργαρίνη το κονιάκ και τα μπισκότα που έχουμε θρυμματίσει και ανακατεύουμε.
4. Γεμίζουμε ένα κουπάτ (διαμέτρου 6cm) με μια κουταλιά κάθε φορά από το μίγμα μας, πιέζουμε και ξεφορμάρουμε επάνω σε επιφάνεια με λαδόχαρτο..
5. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν

Κρέμα:
1. Χτυπάμε σε ένα μίξερ την κρέμα τυριού μέχρι να μαλακώσει
2. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και συνεχιζουμε το χτύπημα μέχρι να «στέκεται».

Γαρνίρουμε τις βάσεις με την κρέμα και με ποικιλία φρούτων.

Wednesday 24 November 2010

Του κόσμου τα ΠΕΡΙΕΡΓΑ!

  
Ελεύθερη πτώση!
Οι καμηλοπαρδάλεις συχνά γεννούν όρθιες. Αυτό σημαίνει ότι το μωρό κάνει ελεύθερη πτώση από ύψος περίπου δύο μέτρων!

Αναγκαστική κολύμβηση!
Οι καρχαρίες δεν έχουν νηκτική κύστη. Για το λόγο αυτό πρέπει να κολυμπούν συνεχώς ώστε να επιπλέουν.

Λάτρεις της πίτσας!
Οι Αμερικανοί τρώνε κάθε μέρα 72.000 τ.μ. πίτσα!

Περισσότερο οξυγόνο.
Οι επιβάτες της πρώτης θέσης λαμβάνουν 3 φορές περισσότερο οξυγόνο από τους επιβάτες της οικονομικής θέσης. Ο πιλότος του αεροπλάνου λαμβάνει 10 φορές περισσότερο οξυγόνο από όλους.

Μικρή ζωή.
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πέθαιναν πριν τα 30 τους χρόνια!

Δε πιστεύουν στην τύχη;
Οι Εσκιμώοι είναι ο μόνος λαός, που δε παίζει τυχερά παιχνίδια.

Γιατί άραγε;
Τα δελφίνια κοιμούνται με το ένα μάτι ανοιχτό!

Ρεκόρ γάμων!
Το ζευγάρι που έχει παντρευτεί τις περισσότερες φορές είναι η Έντα και ο Τζάκ Μόραν. Πρωτοπαντρεύτηκαν τον Ιούλιο του 1937 και από τότε το επανέλαβαν πάνω από 40 φορές!

Η εφεύρεση του αιώνα!
Το μίνι ήταν εφεύρεση της ηλικίας 31 ετών σχεδιάστριας μόδας Μέρι Κουάντ.Το 1973 τιμήθηκε με την αναγόρευσή της σε μέλος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

Στο χρώμα της φωτιάς.
Στην Κίνα η νύφη ντύνεται στα κόκκινα και όχι στα λευκά.
  
 Ένα και μοναδικό.
Ο ελέφαντας είναι το μοναδικό ζώο με 4 γόνατα.

 Άλλο εννοούσαν...
Η χειραψία παλιά γινόταν για να δείξει κάποιος πως είναι άοπλος.

Πολύ φως!
Το λαμπρότερο σημείο του πλανήτη μας που είναι ορατό από το διάστημα είναι το Λας Βέγκας.

Το ήξερες αυτό;
Ο αναπτήρας εφευρέθηκε πριν από τα σπίρτα.

Κάτι σαν το ευρώ!
Στα νησιά του Σολομώντα μέχρι τον 20ό αιώνα χρησιμοποιούσαν τα δόντια των σκύλων αντί για νομίσματα.

Τι είχε στο μυαλό του;
Η ηλεκτρική καρέκλα ανακαλύφθηκε από έναν οδοντίατρο!
  
Φοβερή όσφρηση.
Οι γυμνοσάλιαγκες έχουν 4 μύτες!

Όχι και τόσο μαλακά!
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι κοιμούνταν με πέτρινα μαξιλάρια!

Τεράστιο βάρος!
Η Γη ζυγίζει περίπου 6.588.000.000.000.000.000.000.000 τόνους!!!!!!

Κάτι σαν τους Σπαρτιάτες!
Οι γαλοπούλες τσιμπούν μέχρι θανάτου το όποιο μέλος του κοπαδιού που είναι διαφορετικό από τα άλλα ή παρουσιάζει κάποια γενετική δυσλειτουργία.

Δύναμη τεραστίων διαστάσεων!
Το πιο δυνατό ζώο είναι ένα... σκαθάρι (Scarabaeidae) που συναντάται κυρίως σε τροπικές ζώνες. Μετρήθηκε ότι μπορεί να σηκώσει 850 φορές το βάρος του.Σαν να σήκωνε ένας  μέσος                  άνθρωπος 64 τόνους!

Μανιακός με το τζόγο.
Ο Αμερικανός  John Belavia μετείχε σε 5.000 κληρώσεις και ποτέ δεν κέρδισε κάτι.

Ελεύθερη ζωγραφική.
Οι αρχαίοι Κινέζοι ζωγράφοι μπορούσαν να ζωγραφίζουν ελεύθερα γυμνές γυναίκες και ερωτικές περιπτύξεις Ποτέ όμως δε ζωγράφιζαν μία γυμνή γυναικεία πατούσα!

Monday 22 November 2010

Σάββατο 22/10/11


  • Πρόγραμμα Τηλεόρασης
    • MEGA
      06:00Βέρα στο δεξί
      07:00MEGA Σαββατοκύριακο
      10:00Mommy - το παιδί μου κι εγώ
      10:30Κανείς δε λέει σ'αγαπώ
      11:00Food and The city
      11:30Η ώρα η καλή
      12:00Η ώρα η καλή
      12:45Περί ανέμων και υδάτων
      13:00Περί ανέμων και υδάτων
      14:00Μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων
      14:50Η πριγκίπισσα και ο ναύτης
      16:38Μονολεπτα δελτία ειδήσεων
      16:40'Oλα για την υγεία μοu
      18:00Κόκκινο δωμάτιο
      19:00Πενήντα πενήντα
      20:00Κεντρικό δελτίο ειδήσεων
      21:00Το κυνήγι της ευτυχίας
      23:15Ιωάννα της Λωραίνης
      00:50Τελευταία γεγονότα
      03:00'Oλα για την υγεία μοu
      04:00Boondocks
      04:25Telemarketing
      04:30Telemarketing
      04:35Telemarketing
      04:40Telemarketing
      04:45Telemarketing
      04:50Telemarketing
      04:55Telemarketing
      05:00Φιλοδοξίες
     
    • ANT1
      06:00Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή
      07:00Για μια γυναίκα κι ένα αυτοκίνητο
      08:00Οι μεν και οι δεν
      09:00Δεληγιαννειο Παρθεναγωγείο
      10:00Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζεστή
      12:00Τα κορίτσια του μπαμπά
      12:50Με αγάπη
      13:00Τα νέα του αντ-1
      13:30Με αγάπη
      13:40Οικογένεια Άνταμς
      15:40Cook Smart by Coca - Cola
      15:50Extreme makeover Home Edition
      17:50Τα νέα του ΑΝΤ1
      18:00Η ζηλιάρα
      20:00Τα νέα του αντ-1
      21:00The x-factor USA
      23:00Speed
      01:20Τα νέα του αντ-1
      01:30Thief
      02:30Λόλα
      03:30Ιατρικό απόρρητο
      04:30Τηλεμαρκετινγκ
      05:10Mobile fun
      05:20Η αγάπη ήρθε από μακριά
     
    • STAR
      06:00Στην Εντατική
      06:40Οι σούπερ ήρωες
      07:00Καπετάν φλαμίνγκο
      07:30Powerpuff Girls z
      07:50Τα σούπερ παιδιά
      08:15Ρέρρα: το γουρουνάκι
      08:30Ντόρα η μικρή εξερευνήτρια
      09:00Lazytown
      09:30Pichi pichi Pitch
      10:00Teen Days
      10:30Μπομπ Σφουγγαράκης
      11:00Ben 10: ultimate alien
      11:30Gormiti
      12:00Ο δαίμονας της ταζμανίας
      12:30Οι πιγκουΐνοι της Μαδαγασκάρης
      13:00Οι ειδήσεις του Star
      13:45Αλεξ Ράιντερ: Μυστική αποστολή
      15:30Τα φιλαράκια
      16:50The big bang theory
      17:45Ειδήσεις
      18:00Hellcats
      19:45Ειδήσεις
      21:00Tomb Raider 2: Το λίκνο της ζωής
      23:15Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο
      01:45Αγάπη στα άκρα
      04:00Antre: Μια αληθινή ιστορία
     
    • ET1
      06:00Mediterraneo
      06:30Οι έλληνες
      07:30Το ελληνικό κόσμημα
      08:00Εκπαιδευτική τηλεόραση
      10:00Οικογένεια Πραουντ
      11:00Είμαι στο συγκρότημα
      11:30Χάνα Montana για πάντα
      12:00Το σπαθί του βασιλιά Αρθούρου
      13:30Mediterraneo
      14:00'Eνας ήρως με παντούφλες
      15:45Ψωμι, έρωτας και ζήλεια
      17:30Το ελληνικό κόσμημα
      18:00Εικόνα σου είμαι
      19:00Η εποχή των εικόνων
      20:00Μετά-Μουσείο
      21:00Ακολουθώντας την 'Eιμι
      23:00Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι
      23:30Η εποχή των εικόνων
      00:30Ριχάρδος ο 3ος
      02:15Εικόνα σου είμαι
      03:15Μετά-Μουσείο
      04:15Σαν σήμερα τον 20ο αιώνα
      04:30Η τελευταία ραδιουργία του Στάλιν
     
    • NET
      07:00Σαββατοκύριακο στη νετ
      10:00Κοινοβούλιο αιχμής
      11:00Κιβωτός.GR
      12:00Ειδήσεις
      12:30Κλιματική πρόκληση
      13:00Γουέντι γου: πολεμώντας για το αύριο
      15:00Ειδήσεις
      16:00Sayome, Νίκος νταγιαντας
      17:00Ανταποκριτές
      17:30Αλλαγές
      18:00Ειδήσεις
      18:15Τραγούδια που έγραψαν ιστορία
      19:00Παιχνίδια της μοίρας
      21:00Ειδήσεις
      22:00Στην υγεία μας
      00:00Ειδήσεις
      00:30Στην υγεία μας
      02:00Εντιμότατοι φίλοι μου 3
      04:00Ο Άλλος
      05:45Κιβωτός.GR
    • ALPHA
      06:00Οδός Παραδείσου 7
      07:00Baby Style
      08:00Καλά να πάθεις
      09:00Χορεύοντας στη Σιώπη
      10:00Μέσ στην καλή χαρά
      14:00Ειδήσεις
      14:15How clean is Your house?
      15:00Για λογαριασμό σας
      16:00Hotel inspector
      17:00Ειδήσεις
      17:05The 300 spartans
      19:00Ειδήσεις
      20:00Jamie Oliver`s food Revolution
      21:00Ζιγκολό της συμφοράς
      23:00Kill bill, 1: Volume 1
      01:00Το ουρλιαχτο της μούμιας
      03:00Fashion Fever
      04:00Kill bill, 1: volume 1
     
    • ET3
      07:30Νεαροί Εξερευνητές στην Αφρική
      08:30Η διάσωση της Αφρικανικής τσίτα
      09:00Καλή ψάρια
      10:00Δεύτερη ανάγνωση
      12:00'AΑξιον Εστί
      13:00Ειδήσεις
      13:30Διασπορά
      15:00Μνήμη μου σε λένε Πόντο
      16:00Εννέα Συν μια μούσες
      17:05Ειδήσεις
      17:30'Eκτη αίσθηση
      18:00Οι μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου
      19:00Η κυρά Φροσύνη και ο Αλή Πασας
      21:00Ονείρου ΕΛΛΑΣ
      22:00Ειδήσεις
      23:00Δεσμοί Αίματος
      02:30Οι μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου
      03:30Καλή ψάρια
      05:00Δεύτερη ανάγνωση
      05:30Λαβύρινθος
     
    • ΣΚΑΪ
      00:00Californication
      01:30Dexter
      02:30Ανεξήγητα φαινόμενα
      03:30Κυνηγός και θήραμα
      04:30Φυλές υπό εξαφάνιση
      05:30Ξενάγηση στο ζωικό βασίλειο
      06:45The world at war
      07:45Ταξιδιωτικοί προορισμοί
      08:55Παγκόσμιο πρωτάθλημα moto gp
      10:00Παρά τρίχα
      10:30Eco News
      11:00Eco Engineering
      12:00Γκολ χωρίς σύνορα
      14:00American Chopper
      15:00Σασουκι
      16:00Μύθος η πραγματικότητα
      17:00Primeval
      18:00Υπόγειοι κόσμοι
      19:00Deadliest Catch
      20:00Τα πιο αστεία βίντεο του κόσμου
      21:00Τα νέα του ΣΚΑΪ
      22:00Η ζωή στο μικρόκοσμο
      23:00CSI : las Vegas VIII