Sunday 16 January 2011

Διάσημοι στο facebook

Μπορεί η Lady Gaga να κατάφερε να φτάσει τους 10 εκ. θαυμαστές στο facebοok, δεν είναι όμως η μόνη. Πολλοί είναι οι επώνυμοι που το χρησιμοποιούν για ν’ ανεβάσουν την δημοτικότητά τους και οι παρακάτω το καταφέρνουν μια χαρά. (Τις σελίδες βέβαια δεν τις ενημερώνουν οι ίδιοι, αλλά άτομα του περιβάλλον τους. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων...)

Michael Jackson
 
Kαι μετά το θάνατό του, είναι αξεπέραστος σε όλα, ακόμα και στο facebook. Με 16.235.061 θαυμαστές, κατέχει τα πρωτεία και εκτός από βασιλιάς της ποπ, είναι και βασιλιάς του facebook. Χαρακτηριστικό είναι ότι μια βδομάδα μετά το θάνατο του, οι θαυμαστές του αυξήθηκαν κατά 10 εκ. Αυτοί άλλωστε συντηρούν και ανανεώνουν τη σελίδα του, όχι μόνο με τις ειδήσεις που τον αφορούν, αλλά και με ακυκλοφόρητο υλικό από την καριέρα του. 
Michael Jackson on facebook
Lady Gaga 
 
Όπως προανέφερα, πριν μια βδομάδα κατάφερε να αγγίξει τα 10 εκ. θαυμαστών. Στη σελίδα της ποστάρει όλα τα μουσικά νέα που αφορούν την καριέρα της αλλά και τις περιοδείες της, ενώ δεν παραλείπει να δίνει και «στιλιστικές» συμβουλές στους θαυμαστές της, μέσα από το φωτογραφικό της υλικό. Φυσικά δεν ξεχνάει να ευχαριστεί τους φαν της, αφού μετά την ανακοίνωση των 10 εκ. θαυμαστών, πόσταρε ένα βίντεο που ευχαριστούσε τα «μικρά τερατάκια» για την υποστήριξή τους. Το σημερινό νούμερο των φαν της είναι 12.520.352. 
Lady Gaga on facebook 

Vin Diesel
 
Σίγουρα αποτελεί έκπληξη να βρίσκετε στην τρίτη θέση. Κι όμως ο «Fast and Furious» Vin Diesel στις 4 Ιουλίου έφτασε τα 10 εκ. θαυμαστές. Τους ευχαρίστησε ποστάροντας ένα μήνυμα που έλεγε: «Welcome to our millennium!!!». Με συχνές ανανεώσεις για τα νέα που τον αφορούν, αλλά και πλούσιο υλικό από φωτογραφίες και βίντεο, σήμερα έχει περίπου 10.300.000 φαν. 
Vin Diesel on facebook
Barack Obama
 
Κοτζάμ πλανητάρχης σου λέει, facebook δεν θα είχε; Φέτος έπεσε λίγο βέβαια, μιας και πέρυσι βρισκόταν στη δεύτερη θέση. Η σελίδα του περιέχει όλα τα νέα για τη δράση του καθώς και πολλά βίντεο. Σήμερα έχει 10.713.053 θαυμαστές. 
Barack Obama on facebook 

Megan Fox 
 
Από τότε που έκανε την εμφάνισή της στην ταινία «Transformers», η δημοτικότητα της όσο πάει κι ανεβαίνει. Αν και είναι φειδωλή σε αυτά που ποστάρει στη σελίδα της, έχει ήδη 9.556.950 φαν. Προτιμά να ποστάρει κυρίως εξώφυλλα από τις φωτογραφίσεις της και βίντεο. 
Megan Fox on facebook
Cristiano Ronaldo 
 
Ο Ronaldo παίζει μπάλα εντός και εκτός γηπέδου, με 8.088.768 φαν να τον ακολουθούν πιστά. Μετά τα νέα και τις φωτογραφίες του Μουντιάλ που άρχισε να ποστάρει, κατάφερε επιτέλους φέτος να μπει για πρώτη φορά στη λίστα. Μέτα τη ήττα της Πορτογαλίας πόσταρε το έξης μήνυμα: «Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξή σας, είστε υπέροχοι. Θα επιστρέψουμε δριμύτεροι». Βέβαια αργότερα την ίδια μέρα, δεν παρέλειψε να ενημερώσει τους θαυμαστές του και για την γέννηση του γιού του. 
Cristiano Ronaldo on facebook
Lil Wayne 
 
Άλλη μια νέα είσοδο στη φετινή λίστα είναι και ο ράπερ Lil Wayne. Εδραιώνει σταδιακά την παρουσία του στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, και αισίως έφτασε τα 7.789.630 φαν. Όταν κατάφερε να φτάσει τα 5 εκ. έστειλε ένα μήνυμα ευχαριστώντας τους θαυμαστές τους και ζητώντας του να βοηθήσουν να φτάσει τα 5.5 εκ. Σαν αντάλλαγμα τους πρόσφερε δωρεάν ένα νέο ακυκλοφόρητο τραγούδι που είχε γράψει στη φυλακή. Έξυπνο promotion. 
Lil Wayne on facebook
Justin Bieber
 
Ένας από τους πιο συζητημένους πρωτοεμφανιζόμενους τραγουδιστές για φέτος, και κατάφερε μάλιστα να μπει και στη λίστα. Ο Bieber δεν ξέχνα να ευχαριστεί τους θαυμαστές του. Όταν πόσταρε το βίντεο «Baby», έφτασε τις 230 εκ. προβολές. Σήμερα έχει περισσότερους από 7.436.158 θαυμαστές. 
Justin Bieber on facebook 

Taylor Swift
 
Η 20χρονη τραγουδίστρια της country μουσικής, βρέθηκε φέτος στο Νο9 της λίστας. Με περισσότερους από 7.148.798 θαυμαστές, έχει σίγουρα εδραιώσει την παρουσία της και στο διαδίκτυο. 
Taylor Swift on facebook
Will Smith 
 
Τελευταίος και καταϊδρωμένος ο γνωστός ηθοποιός και τραγουδιστής, Will Smith. Φροντίζει συνεχώς να κρατάει τη σελίδα του ενημερωμένη με ποστ που δεν αφορούν μόνο την καριέρα του, αλλά και την οικογένεια του και τους φίλους. Επίσης συχνά ποστάρει βίντεο από συνεντεύξεις και ταινίες του. Σήμερα έχει περισσότερους από 6.138.013 θαυμαστές. 
Will Smith on facebook 
Με περισσότερα από πέντε εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες παγκοσμίως, μια ελληνική καινοτομία ονόματι Wadja φιλοδοξεί να πρωτοστατήσει στον χώρο της κοινωνικής δικτύωσης. Ξεκίνησε το 2006 ως ιστοσελίδα που πρόσφερε δωρεάν μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου στους εγγεγραμμένους χρήστες της, αλλά από το περασμένο καλοκαίρι αναπτύσσει τις δραστηριότητές της στον χώρο της κοινωνικής δικτύωσης.Στην ιστοσελίδα www.wadja.com ο χρήστης μπορεί να ανταλλάξει μηνύματα με ομάδες ατόμων, με τα οποία έχει κοινά ενδιαφέροντα και δραστηριότητες, ενώ ακολουθώντας τα labels (ετικέτες ενδιαφερόντων) έχει τη δυνατότητα να εστιάσει στις συζητήσεις που προτιμά.
Αυτό είναι και το στοιχείο που κάνει τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα να ξεχωρίζει από τα άλλα κοινωνικά δίκτυα. Δημιουργώντας το label ο χρήστης μπορεί να ξεκινήσει μια κοινότητα και συζητήσεις γύρω από τα ενδιαφέροντά του. Οι συζητήσεις αυτές κατόπιν είναι δυνατόν να διατεθούν σε ολόκληρο το δίκτυο ή σε ένα μόνο άτομο κατ’ επιλογήν μέσω email και sms. Ταυτόχρονα, ο χρήστης λαμβάνει νέα από το Twitter και videos από το You Tube που σχετίζονται με την ετικέτα ενδιαφερόντων του (label).

Απλά και εύκολα
Το Wadja λοιπόν είναι ένα είδος facebook, το οποίο μπορεί να χειριστεί κανείς με άνεση και μέσω κινητού τηλεφώνου. Ενας συνδυασμός δηλαδή ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογών έξυπνου κινητού. Οπως λέει στον «Ε.Τ.» ο κ. Αλεξ Χριστοφόρου, CEO της Wadja, «Η καινοτομία μας έγκειται και στο ότι προσφέρουμε στο κοινό μας πολλά πλεονεκτήματα, όπως τη δυνατότητα να ανανεώνουν τα νέα τους, είτε είναι συνδεδεμένοι με το Wadja είτε όχι, να στέλνουν και να λαμβάνουν ενημερώσεις στο κινητό τους τηλέφωνο, καθώς και απεριόριστη επικοινωνία προς όλους». H χρηστικότητα των Labels που παρέχει η Wadja Media «είναι ότι οργανώνει όλη την πληροφόρηση που διαχέεται στα διάφορα social networks και την οδηγεί κάτω από κάθε Label ξεχωριστά. Φανταστείτε λοιπόν ένα μέρος στο οποίο ο χρήστης μπορεί να βρει όλη την πληροφορία που χρειάζεται και θέλει σε πραγματικό χρόνο με ένα και μόνο click», λέει ο κ. Χριστοφόρου.

Monday 3 January 2011

Προσοχή στο διαδίκτυο!!!

Ο Στίβ Μπόγκαν, δημοσιογράφος της Ντέιλι Μέιλ ίσως ζήλεψε την πρωταγωνίστρια του Στίνγκ Λάρσον Λίσμπλετ Σαλάντερ η οποία τόσο εύκολα μπορεί να μάθει μέσω του διαδικτύου την προσωπική ζωή οποιουδήποτε.
Ο Στίβ δεν πίστευε κάτι τέτοιο και ζήτησε από χάκερ εντός μιας ημέρας να του βρουν πληροφορίες για τη φίλη του. Και δεν ήταν κάτι δύσκολο… την επόμενη μέρα είχε στο ε-μέιλ του μια 15σέλιδη έκθεση με πληροφορίες τις οποίες δεν τις γνώριζε ούτε ο ίδιος!

Όλα ξεκίνησαν όταν για χάρη του ρεπορτάζ ζήτησε από κάποιους χάκερ να βρουν πληροφορίες για την Σουζάνα Χάλεμ με την οποία συνεργάζονται τα τελευταία 12 χρόνια στην Βρετανική εφημερίδα. Η Σουζάνα είναι μια γυναίκα που χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να διαβάζει εφημερίδες, πληροφορίες σχετικά με τα ενδιαφέροντά της αλλά και να επικοινωνεί με τους φίλους της μέσω του Facebook και του LinkedIn.

Τα τρομερά κενά ασφαλείας του Facebook και του LinkedIn εκμεταλλεύτηκαν οι χάκερ οι οποίοι χρειάστηκαν μόλις μια ώρα να συλλέξουν πληροφορίες για την προσωπική της ζωή, όπως και φωτογραφίες που μοιράζεται με φίλους της.

Την επόμενη μέρα και αφού επεξεργάστηκαν το υλικό έστειλαν στο δημοσιογράφο μια 15σέλιδη έκθεση με τη ζωή της φίλης του. Το βέβαιο είναι ότι ποτέ δεν θα μάθει με ποιον τρόπο κατάφεραν να βρουν όλες αυτές τις πληροφορίες.

Οι χάκερ χρησιμοποιώντας τους εκλογικούς καταλόγους βρήκαν τις διευθύνσεις των γονιών της όπως και πολλών φίλων της αλλά και συναδέλφων της. Στη συνεχεία μέσω του προφίλ της στο Facebook βρήκαν τα ονόματα των συμμαθητών της, αλλά και των συμφοιτητών της όταν σπούδαζε Καλές Τέχνες στο κολέγιο Σάιντ Μαρτίν στο Λονδίνο.

Κατάφεραν να μάθουν με κάθε λεπτομέρεια τα ταξίδια στην Ευρώπη, στην Ασία αλλά και στην Καραϊβική που είχε κάνει. Αυτό το κατάφεραν απλά χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή στο Facebook που συνδέεται με την ταξιδιωτική ιστοσελίδα TripAdvisοr. Κατάφεραν λοιπόν να του δώσουν τη λίστα με τις 41 χώρες που είχε επισκεφθεί!

Ο Στίβ βλέποντας αυτή τη λίστα δεν πίστευε στα μάτια του ότι είναι τόσο εύκολο πλέον να μάθει κανείς τη προσωπική σου ζωή σε μια μόλις ώρα έχοντας απλά μόνο ένα όνομα. Γι’ αυτό προσοχή στις πληροφορίες που μοιράζεστε στο διαδίκτυο.

πηγή : [link],http://www.psaxtiria.com

Γιατί η θερμοκρασία του σώματός μας είναι 98,6° F (37° C);

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η θερμοκρασία του σώματός μας είναι 98,6° F (37° C); Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Yeshiva πιστεύουν ότι ανακάλυψαν την απάντηση.Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος μας είναι η τέλεια ισορροπία, αφού είναι αρκετά ζεστό ώστε να "αποκρούσει" μυκητιασικές λοιμώξεις, αλλά δεν είναι τόσο ζεστό ώστε να χρειάζεται να τρώμε όλη την ώρα για τη διατήρηση του μεταβολισμού:

"Ένα από τα μυστήρια για τον άνθρωπο αλλά και για των άλλων προηγμένων θηλαστικών είναι γιατί έχει τόσο υψηλή θερμοκρασία σε σύγκριση με άλλα ζώα", δήλωσε ο μελέτης Arturo Casadevall, [...] "Αυτή η μελέτη μας βοηθά να εξηγήσουμε γιατί οι θερμοκρασίες των θηλαστικών είναι όλες περίπου στους 37° C."

Η έρευνα βασίζεται σε προηγούμενη εργασία του Δρ Casadevall που έδειχνε ότι ο αριθμός των ειδών μυκήτων που μπορούν να αναπτυχθούν και επομένως να μολύνουν ένα ζώο, παρουσιάζει μια πτώση κατά 6 τοις εκατό για κάθε έναν βαθμό αύξησης της θερμοκρασίας. Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες είδη μυκήτων μολύνουν ερπετά, αμφίβια και άλλα ψυχρόαιμα ζώα, αλλά μόνο μερικές εκατοντάδες μπορούν να μολύνουν θηλαστικά. Η προστασία αυτή έναντι των μυκητιασικών λοιμώξεων, θα μπορούσε να έχει ζωτική σημασία για το θρίαμβο των θηλαστικών από την εποχή των δεινοσαύρων.