Monday 7 March 2011

Τα Top PC Games του 2011



PC Games 2011

Star Wars: The Old Republic

Ξεκινάμε το “ταξίδι” μας με το μακράν πιο αναμενόμενο MMORPG του 2011 και ίσως το παιχνίδι που θα κερδίσει όλα τα βραβεία για το “Top PC Game 2011″. Ο λόγος φυσικά για το Star Wars The Old Republic, ένα υπερμεγέθες project της κορυφαίας Bioware, που αν καταφέρει αυτό που υπόσχεται, θα αρπάξει όλους τους παίχτες των σημερινών MMORPG πάνω του (World of WarCraft, Eve Online, Lineage) και θα γίνει σύντομα το πιο επιτυχημένο MMO που έχει βγει ποτέ.

Diablo 3

Από ένα παιχνίδι που πιθανόν θα γίνει μεγάλη επιτυχία, περνάμε στο παιχνίδι που σίγουρα θα πουλήσει δεκάδες εκατομμύρια αντίτυπα μέσα στο 2011: Ο λόγος για το εξαιρετικά πολυαναμενόμενο Diablo 3 της Blizzard, τον Hack-n-Slash RPG τίτλο που θα ταρακουνήσει για ακόμα μια φορά τα νερά, μια δεκαετία μετά το λανσάρισμα του υπερβολικά επιτυχημένου Diablo 2.

Mass Effect 3

To δεύτερο πολυαναμενόμενο παιχνίδι της Bioware για το 2011 δεν είναι άλλο από το Mass Effect 3, το οποίο αναμένουμε όλοι να ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια των Spike Video Games Awards (εκτός σοβαρότατου απροόπτου!). Ο τίτλος που κατάφερε και πάντρεψε το Action Shooting με τα RPG με τον καλύτερο τρόπο που έχουμε δει από την εποχή του θρυλικού Outcast, επιστρέφει με το επικό του φινάλε για να μας δώσει μερικές ακόμα δεκάδες ώρες (ή και εκατοντάδες, για τους φίλους των πολλαπλών επαναλήψεων) διασκέδασης και να κλείσει μιας και καλή την υπέροχη ιστορία ενός εκ των καλύτερων Sci-Fi τίτλων όλων των εποχών!

Dragon Age 2

Ο γραπτός λόγος δύσκολα μπορούσε να περιγράψει το πόσο καλό ήταν το πρώτο Dragon Age: Ένα RPG τόσο υπέροχο που κατάφερε και μας καθήλωσε στις οθόνες για ατελείωτες ώρες, με απίστευτο replayability και χωρίς να χάνει πουθενά την αίσθηση του “βάθους”, παρά το γεγονός ότι η Bioware δεν ακολούθησε την παραδοσιακή D&D συνταγή.
Το Μάρτιο του 2011 λοιπόν, η επική περιπέτεια συνεχίζεται με το Dragon Age 2: Ήδη τα πρώτα video και screenshots έχουν βγει στο Internet, ενώ κάποια περιοδικά έκαναν τα Preview τους, αναφέροντας πως η συνέχεια της περιπέτειας θα είναι κάτι σαν ένα μείγμα του Dragon Age με το Mass Effect, ένα στοιχείο που σίγουρα θα διχάσει την hardcore κοινότητα του Dragon Age αλλά αναμένουμε να δούμε πως θα το υλοποιήσει στην τελική μορφή του game, η Bioware.

Rage

Όταν ακούμε το όνομα του John Carmack – κάτι καλό μας έρχεται στο νου. Ο “πατέρας” του σύγχρονου 3D gaming και των τίτλων που έγραψαν το δικό τους σταθμό στην ιστορία του PC Gaming (Wolfenstein, Doom, Quake), ετοιμάζεται μέσα στο 2011 να μας αποκαλύψει το νέο του υπερ-παιχνίδι μέσω της ολοκαίνουριας μηχανής γραφικών της id, που ο ίδιος εξέλιξε και υποστηρίζει πως θα είναι “ό,τι πιο advanced έχουμε δει”.

Crysis 2

Δεν υπάρχει Gamer που δε γνωρίζει το Crysis. Το παιχνίδι αυτό μπορεί να μην έκανε την τεράστια επιτυχία σε πωλήσεις που θα ήθελε η Crytek, αλλά κατάφερε σίγουρα να μπει στο στόμα όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με το Gaming, εφόσον ακόμα και σήμερα αποτελεί το απόλυτο benchmark για τις πανίσχυρες κάρτες γραφικών μας, με τις εξαιρετικά υψηλές του απαιτήσεις και τα υπέροχα γραφικά.
Το 2011 λοιπόν, θα έρθει και η συνέχειά του. Το Crysis 2 θα εξελίσσεται και πάλι κόντρα στους υποχθόνιους εξωγήινους που εισέβαλλαν στον πλανήτη μας, αλλά αυτή τη φορά δε θα μας ταξιδεύει σε κάποιο τροπικό νησί αλλά μέσα στην κατεστραμμένη Νέα Υόρκη, δημιουργώντας ένα τελείως διαφορετικό τοπίο και μια μοναδική ευκαιρία για επίδειξη αληθοφάνειας από τους ανθρώπους με την πιο φωτορεαλιστική μηχανή γραφικών για PC Games..

Deus Ex: Human Revolution

Αυτό το παιχνίδι, θα είναι και ο πιο διφορούμενος τίτλος για το 2011. Ο λόγος για τον οποίο θα συμβεί αυτό είναι απλός: Το Deus Ex θεωρείται από μια πολύ μεγάλη μερίδα των αυθεντικών PC Gamers και του Τύπου, ως το καλύτερο (ή τουλάχιστον ένα από τα καλύτερα) PC Games όλων των εποχών, που τόλμησε να πάει τόσο μπροστά ώστε να μιλήσει για διεθνή τρομοκρατία, θεωρίες συνομωσίας και για Δίδυμους Πύργους που είχαν καταστραφεί από τρομοκρατική επίθεση…πριν τα τραγικά γεγονότα όντως συμβούν.
Έχοντας μια τόσο βαριά κληρονομιά, είναι βέβαιο ότι το Deus Ex: Human Revolution θα αντιμετωπίσει πολλούς επικριτές του “κλασικού” και “cult” πλέον, πρώτου τίτλου. Το σίγουρο είναι ότι η Eidos μας υπόσχεται πως το παιχνίδι θα φροντίσουν να ικανοποιήσει όλες τις μερίδες των χρηστών, συμπεριλαμβανομένων και των πιο φανατικών. Δύσκολο ακούγεται, αν και με την κατάλληλη ιστορία και δομή, τα πάντα μπορεί να αλλάξουν.

The Witcher 2

Όσοι είστε fan των παραδοσιακών PC RPG και δεν έχετε παίξει το The Witcher, μάλλον θα πρέπει να σταματήσετε να διαβάζετε αυτό το άρθρο και να πάτε να το βρείτε, γιατί ήταν ένα από τα καλύτερα RPG που βγήκαν τα προηγούμενα χρόνια, ικανό να κοντράρει με το βάθος και την αγάπη που επέδειξαν οι developers του, ακόμα και το αριστούργημα που ήταν το Dragon Age!
Και τώρα, έρχεται η συνέχεια: Το The Witcher 2 έρχεται να συνεχίσει τις περιπέτειες του Geralt και να τιμήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους σχεδόν 1.5 εκατομμύριο οπαδούς του με πολύ καλύτερα γραφικά, εξαιρετικό story, βελτιωμένο gameplay και ακόμα καλύτερο voice-over.

Shogun 2 Total War

Όταν πρωτοακούσαμε για το παιχνίδι με το παράξενο όνομα “Shogun: Total War”, θεωρήσαμε πως θα είναι ακόμα ένας τίτλος που θα ξεχαστεί στην ιστορία των PC Games. Πόσο λάθος είχαμε…
Το απροσδόκητα εκπληκτικό Strategy Game άλλαξε για πάντα τον χάρτη των Real Time Tactical και Turn Based Strategy Games, βάζοντάς μας ως υπέρτατους στρατηγούς μέσα στη μάχη αλλά και τη διοίκηση της αυτοκρατορίας μας, δημιουργώντας μια δική του σχολή φανατικών οπαδών οι οποίοι ολοένα και αυξάνονται σε αριθμό!
Τώρα λοιπόν, ο “παλιόφιλος” επιστρέφει: Το Shogun 2 Total War αναμένεται να φέρει ριζικές αλλαγές σε όλα τα πεδία του Total War, επιστρέφοντας στη φεουδαρχική Ιαπωνία με καταπληκτικά νέα γραφικά και κινήσεις, ένα υπερβολικά πολλά υποσχόμενο Multiplayer ακόμα και στη Main Campaign, καθώς και μια νέα μηχανή A.I. που υπόσχεται να κάνει τις τακτικές στη μάχη όσο ρεαλιστικότερες και ιστορικά ακριβείς γίνεται! Θα τα καταφέρει? Το ελπίζουμε!