Wednesday 3 November 2010

Μυστικά ομορφιάς

απο το http://fe-mail.gr/


Ανανεωθείτε! Χαρίστε μερικά λεπτά αναζωογόνησης καθημερινά στον εαυτό σας κάνοντας πράξη απλά μικρά μυστικά ομορφιάς.

Ξεβαφτείτε σωστά

Απλώστε την κρέμα που ξεβάφεστε σε σημεία του προσώπού σας με τα χέρια σας και σκουπίστε με καθαρό βαμβάκι ξεκινώντας από το κούτελο και φτάνοντας στο πηγούνι για 2 με 3 φορές.
Τα μάτια απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή, διότι λάθος κινήσεις σας (τραβώντας τις άκρες των ματιών σας για παράδειγμα ή τρίβοντας τα μάτια σας) μπορούν να δημιουργήσουν ακόμα και τα πρώτα στάδια εμφάνισης ρυτίδων.
 Απλώστε επάνω σε δύο δίσκους καθαρισμού λίγη κρέμα και αφήστε τους για μερικά δευτερόλεπτα επάνω στα κλειστά σας μάτια ώστε να μαλακώσουν οι βαφές. Κατόπιν καθαρίστε τα μάτια με τους ίδιους δίσκους από πάνω προς τα κάτω και ποτέ ανάποδα ή κυκλικά. Θυμηθείτε να ξεπλένετε το πρόσωπο σας κάθε φορά που ξεβάφεστε.
Mascara και βλεφαρίδες

Η mascara μπορεί να τονίσει το βλέμμα αλλά ταυτόχρονα να καταστρέψει και τις βλεφαρίδες των ματιών.
 Οι βλεφαρίδες δε βρίσκονται στα μάτια μας για ομορφιά αλλά για να τα προστατεύουν. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε mascara τόσο σταδιακά μικραίνουν οι βλεφαρίδες.
 Το ψαλίδι γυρίσματος των βλεφαρίδων σπάει τις βλεφαρίδες εύκολα οπότε δεν είναι καλό να το χρησιμοποιείτε... Φυσικά όσο πιο μεγάλες βλεφαρίδες έχετε τόσο μικρότερο πρόβλημα υπάρχει. Εάν έχετε μικρές βλεφαρίδες για να μη τις καταπονείτε, υπάρχουν στην αγορά ψεύτικες βλεφαρίδες οι οποίες κυκλοφορούν σε φυσικά μεγέθη και δεν μοιάζουν με εξωπραγματικές.
Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε στη καθημερινότητα σας mascara και προτιμήστε να τονίσετε διαφορετικά τα μάτια σας (π.χ. με σκιά και μολύβι). Γνωρίζετε πως εάν δε βάψετε τις βλεφαρίδες σας για ένα χρόνο μεγαλώνουν 2 με 3 χιλιοστά;!

Μη χρησιμοποιείτε παλιές και στεγνές mascara ή αδιάβροχες. Για να ανανεώσετε τη mascara σας που έχει αρχίσει και τελειώνει ή κολλάει ρίξτε της μια με δύο σταγόνες ελαιόλαδο και κουνήστε τη πριν τη χρησιμοποιήσετε!
Γρήγορη απολέπιση σώματος

Για να παραμένει μαλακό το δέρμα και να σφύζει από υγεία δε πρέπει να υπάρχουν νεκρά κύτταρα και κλειστοί πόροι.
Σε ένα μπολ βάλτε 3 κουταλιές μαλακτικό μαλλιών και μισό ποτήρι άμμο ή χοντρό αλάτι. Αν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε το παραπάνω, αγοράστε ένα peeling σώματος (5 με 10 ευρώ) με κόκκους.
Πριν ξεκινήσετε το μπάνιο σας και πάντα σε στεγνό δέρμα απλώστε με τα χέρια σας στο σώμα σας αρκετή από τη κρέμα απολέπισης που φτιάξατε ή αγοράσατε.

Τρίψτε με ένα σκληρό σφουγγάρι ή δυνατά με τα χέρια σας με κυκλικές κινήσεις σε όλο το σώμα σας για μερικά λεπτά μέχρις ότου απορροφηθεί η κρέμα.
 Με τον παραπάνω τρόπο πετυχαίνετε βαθιά απολέπιση και καθαρισμό σε όλο το σώμα μέσα σε μερικά λεπτά.
Έστω και μια φορά την εβδομάδα να το κάνετε θα ενυδατωθεί άμεσα το δέρμα σας.
 Επίσης όσες από εσάς κάνετε αποτρίχωση με κερί και αντιμετωπίζετε προβλήματα με τρίχες που γυρίζουν ή κλειστούς πόρους η παραπάνω απολέπιση θα σας σώσει.
 Μετά το μπάνιο σας απλώστε στο σώμα σας baby oil και απολαύστε το απαλό δέρμα!

1 comment:

amm txx said...

μικρές συμβουλές που καλό θα ήταν να τις ακολουθούμε όλες μας...!!