Tuesday 30 November 2010

Ιστορία...οι πριγκίπισσες

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα κινηματογραφικό στούντιο στο Μπέρμπανκ το οποίο δημιουργούσε όμορφα παραμύθια για νεράιδες και πριγκίπισσες. Τώρα όμως το... παραμύθι έφτασε στο τέλος του, αφού η Walt Disney αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή ταινιών σχετικές με πριγκίπισσες. Η τελευταία ταινία θα είναι η ιστορία της Ραπουνζέλ και μετά... τέλος.

Η πρώτη ανάλογη ταινία δημιουργήθηκε το 1937 με τη «Χιονάτη». Την περασμένη Τετάρτη το στούντιο ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε την ιστορία της Ραπουνζέλ και αυτό θα είναι το τελευταίο παραμύθι που θα παρουσιάσει η εταιρεία, όπως δημοσιεύουν οι Los Angeles Times.

«Οι ταινίες και τα είδη κάνουν τον κύκλο τους», δήλωσε ο επικεφαλής του στούντιο Pixar Animation Studios , Ed Catmull. «Υπάρχει πάντα προοπτική για κάτι καινούργιο γιατί κάποιος θα έχει μια νέα έμπνευση και κάτι καινούργιο να παρουσιάσει, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε άλλα μιούζικαλ ή νεράιδες». Πραγματικά οι επικεφαλής του στούντιο πάγωσαν δύο ακόμη παρόμοιες ταινίες που είχαν στα σκαριά τη «Βασίλισσα του Χιονιού» και τον «Τζακ και η Φασολιά».

Πρόκειται για τεράστιας σημασίας αλλαγή πλάνων για την εταιρεία καθώς ένα κάστρο νεράιδας είναι σήμα-κατατεθέν για τα θεματικά πάρκα της Walt Disney, ενώ υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία διαφήμισης και μάρκετινγκ στηριγμένη στους χαρακτήρες νεράιδων και πριγκιπισσών.

1 comment:

Anonymous said...

krima :(
panta mou aresan aytes oi istories.